Category Posts Navigation

Hjemmelavet tyggegummi is

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavet tyggegummi is

Vi eksperimenterer med hjemmelavet is herhjemme, i fredags var det Cola-Sorbet og i dag er vi så nået til en variant med tyggegummismag, ikke bare tyggegummiaroma, men smeltet tyggegummi !

Lad mig sige det med det samme, det er en vildt lækker is, så du kan lige så godt printe siden ud med det samme, for det er helt sikkert ikke sidste gang du laver isen 🙂

Hvad skal vi bruge…

Step 1 – find følgende frem

  • 3 dl. fløde, det er jo fløde is 😉
  • 2 dl. sødmælk
  • 70 gr. tyggegummi med rigtig sukker, du må ikke bruge sukkerfrit
  • Alternativt, og en del nemmere, erstat tyggegummierne med tyggegummi ekstrakt / tyggegummi essens / bubblegum ekstrakt, 3 ml.

Fløde og mælk hældes i en kasserolle, det bringes i kog og tages af med det samme når det koger

Tyggegummikuglerne hældes i den varme mælk/fløde, lad den stå i ca. 10 minutter, farven og smagen skal smelte i fløde og mælkeblandingen, står den for længe smelter gummimassen i tyggegummiet også, og der er lidt svært at vaske gryden bagefter, taler af erfaring 🙁

Når blandingen har stået i ca. 10 minutter hældes det hele gennem i sigte over i en anden skål, gummimassen smides ud, og kasserolle vaskes, vi skal bruge den igen.

Step 2 – Så er det tid til at finde disse ting frem

  • 200 gr. rørsukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer

Miks de to ting sammen med en mikser, det hele skal blandes rigtig godt, sukkeret skal helst forsvinde helt i blandingen.

Når du mener sukkeret er mikset godt ud i æggene, så hælder du tyggegummiblandingen i og blander det hele sammen.

Hæld det hele over i kasserollen igen og varm det hele op til 40 grader, så skulle der være chance for at sukker der ikke er rørt helt ud smelter, og ikke giver en knasende lyd når isen konsumeres 🙂

Stil det hele i køleskabet nogle timer til massen er køleskabskold

Step 3 – Frem med maskineriet

Find din is-maskine frem og hæld blandingen i, start maskineriet og lad den køre i ca. 50 min.

Blandingen har nu en dejlig softice konsistens, fyld den i nogle bøtter og tilsæt evt. frugtfarve for at gøre det hele mere tyggegummi-agtigt.

jeg gav vores testblanding lidt blå farve i den ene side, og en sjat rød i den anden side, miks de to farver forsigt rundt med en ske, bland i cirkler først, og til slut mikses det hele lidt sammen så farverne løber sammen, flot ser det ud.

Læg isen nogle timer i fryseren før ungerne kaster sig over den.

Ingen is-maskine?
Så er det bare at lægge isen i bøtten, og så besøge den en gang i timen, eller oftere, og blande det hele lidt rundt så den ikke krystaliserer, det gør du de næste fire timer, herefter lader du den hvilke til den er frossen.

 

God appetit.

Billeder fra is-bageriet, 

4 Comments

  • Glæder mig til at prøve☺ Er det hele æg du bruger når du skriver past. Æg ?
    Tak☺
    Mvh Susanne

    • Hej Susanne, jeg kan se, at jeg har rettet opskriften med flødeis til på de nye opskrifter.
      Så jeg har lige justeret denne opskrift også, 6 past. æggeblomme gør der til 🙂

      Hilsen Lars

  • ser lækkert ud… det skal da prøves 🙂 hmm rørsukker ? hvorfor ? hvad gør det i forhold til alm sukker ??

    mvh. lars

    • Rørsukker er af en eller anden grund sundere, og sødere.
      Og når man nu laver tingene selv, så behøver man ikke nøjes med sukker fra en roe, når man kan få den ægte søde smag fra rørsukkeren 🙂

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje