Category Posts Navigation

Hjemmelavet Kandiserede æbler

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavet Kandiserede æbler

Det er kun jul en gang om året her hjemme hos os, derfor bliver der nok konsumeret en del mere af de søde sager end normalen er for resten af året.

Et sikkert hit hos tøserne er de kandiserede æbler, de får dem ca. to gange om året, Sankt Hans og til Jul, så de bliver nydt mere end normal slik plejer.

Kandiserede æbler er nok noget af det letteste slik at lave, lige efter saltede mandler.
Der skal ikke meget til for at komme i gang.

Vi skal hive følgende frem fra køkkenskabet,

  • 6 mellemstore æbler, gerne røde
  • 350 gr. sukker
  • 3. spk. flydende glykose
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. æbleeddike
  • til pynt kan du bruge hakket mandler, kokos, havregryn osv.
  • Rød frugtfarve
  • 1 tsk. Kanel

lad festen begynde
Start med at sæt vandet i kog, hæld herefter sukkeret i lidt ad gang og rør rundt, når alt sukkeret er opløst fortsætter med næste portion sukker og så videre.

Når alt sukker er rørt i og vandet er klart, så skal du lade det små koge til massen bliver sirups agtig, tykt vand, der kan godt gå 20 minutter eller mere.

Til at røre rundt i gryden bruger jeg altid en træske, den kan bedre klare varmen, men der skal ikke røres for meget rundt efter alt sukker er blandet i, du kan risikere at sukkeret krystalliserer

Æblerne vaskes og stilk og blomst fjernes, stik en ispind, slikkepind-pind eller som vi har gjort, en plastikkniv op midt i æblet.

Hæld frugtfarve i gryden til den får den farve du gerne vil have, er du til kanel som giver æblerne en ‘julesmag’, så er det også nu det skal i, tilsæt det gennem en sigte og rør rundt til kanelen er forsvundet, eller næsten 🙂

Når du syntes sukkerlagen er færdig, så lader du den stå et øjeblik, så skulle den gerne blive en anelse stivere

Vend nu æblerne i sukkerlagen, hvis du godt kan lide at der er en tyk skal sukker på æblet, så skal du lade det køle lidt af, og så vende det i sukkerlagen en gang til.

Inden sukkeret tørrer helt skal du vende det i kokos eller andet, sæt nu æblet til tørre på et stykke bagpapir.

Når æblet er kølet af, så er det tid til at hygge med dagens slik, god fornøjelse.

 

Julemandler blev det også til
Vi havde lidt sukkerlage tilbage efter æblerne var ordnet, der hældte vi mandler i som vi hurtigt fiskede op med to gafler, det kom også til tørre på bagepapiret, så var der lige lidt julemandler også:-)

Billeder fra hele forløbet 

2 Comments

  • Hej, og sikke en skøn side med juleæbler..mit spørgsmål går på, om slik æbler kan laves dagen før de skal spises? Jeg har en klasse med 28 elever jeg skal lave slik æbler til og vil helst i gang dagen før…hvor meget sukker og vand skal jeg bruge til 28 æbler?

    • Hej Hanne, jeg har ikke selv prøvet at lave dem dagen før, men hvorfor ikke?
      De bliver måske en anelse hårdere i det røde sukkerlag, men det er vel også ok 🙂

      Jeg ville tro, at du kan gange opskriften op med 5, så burde der være nok.
      Men du skal være hurtig på fingrene, det er jo en bolsjemasse som hurtigt bliver stift, når varmen er slukket.

      God fornøjelse, og god for-jul

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje