Category Posts Navigation

Hjemmelavet jul – Juletræs marengs

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavet jul – Juletræs marengs

Er der noget man ikke kan få nok af som barn, så er det marengs og kys.
Og er der noget man ikke kan få for meget af som voksen, så er det kys og marengs 😉

Så her kommer en opskrift på de fineste små julemarengs – og kys 😉

Du skal bruge dette

  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 300 gr. hvid sukker
  • 1. tsk. almindelig hvid eddike
  • 1. lille tsk. vanillepulver
  • Grøn frugtfarve
  • Kage sprøjtepose, engangsposer måske ?

Hæld æggehvider i en skål, og pisk dem til de er helt stive og luftige. Det tager lidt tid, så har du en Foodprocessor, så er din lykke gjort 😉

Hæld nu sukkeret i, og pisk til massen er meget stiv, og skinnende

Så er det tid til at komme eddike og vanillepulver i, det skal ikke piskes, men bare vendes rundt i massen til det er jævnt fordelt.

Tænd ovnen, ikke varmluft, på 150 grader, og gør to plader klar med bagepapir

Smid marengsmassen i sprøjteposen, klip et lille hul, som dog er stort nok til at kunne sprøjte juletræer.
Det kræver lidt øvelse, men det skal nok lykkedes til sidst 🙂

Marengs Juletræer

http://makebakecelebrate.com/christmas-tree-meringues/

Når pladen er fyld med grønne juletræer, så skal de pyntes, drys flerfarvede krymmel ud over kagen, og sæt en stjerne på toppen, stjernen kan man nok godt vente med til sidst, efter bagningen, alt efter type du bruger, kan den smelte i ovnen 🙁

Når du er klar, så kan du sætte dem i den forvarmede ovn, i ca. 1½ time, hold øje med kagerne, når de begynder at blive lidt brune i kanten, så er det her du skal være klar, når kagerne kan tages af papiret uden de sidder fast, så skal de ud.

Stil kagerne til afkøling, og hvis du kan, så lad dem stå til de er helt afkølede!

Se mange flere fine billeder af kagebageriet her – http://makebakecelebrate.com/christmas-tree-meringues/

Så skal der bare hygges igennem, god fornøjelse.

 

 

3 Comments

  • Mine mistede farven under bagningen. Skyldes dette for lidt frugtfarve, eller hænger det sammen med det Gitte skriver herover, med for meget varme for hurtigt? De blev helt brun-grønne, men var ikke færdige indeni endnu. De fik lidt over en time på 150? De er virkelig fine, men når de ikke er grønne ligner de pludselig mere hundelorte end juletræer

    • Hej Louise
      Jeg ved ikke med din farve, men jeg er gået over til pastafarve, til bagning, det er mere kraftig i farven.
      Men der er altid nogle farver, som ikke holder helt efter en bagning.

      Hilsen Lars

  • Hej ..

    Med 150 grader bliver de alt for hurtigt brune, på 1 1/2 med to plader , de bliver kul sorte hvis jeg skal gid dem det der står i opskriften..
    Når jeg laver kys kager skal de kun havde 100 grader og i 1 time ..

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje