Category Posts Navigation

Hjemmelavet ribs-sorbet

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavet ribs-sorbet

Noget af det vi har mest af herhjemme i vores nyttehave / frugthave, så må det være solbær og ribs, og vi kan ikke lave syltetøj af det hele, eller Gelé.

Så i dag fik vi lavet et par liter ribs sorbet, og jeg skal med det samme sige, at der skal hentes flere bær i fryseren, men den næste portion bliver nok ribs flødeis 🙂

Men tilbage til dagens ribs sorbet!

Til sorbet’en har vi brugt dette:

  • 500 gr. ribs
  • 3,5 dl. vand
  • 120 gr. rørsukker, eller alm. sukker
  • 1 dl. glukosesukker, spraytørret
  • ½ æggehvide, pasteuriseret
  • is-maskine, eller god tid til at røre i isen en gang i timen
Hjemmelavet ribs sorbet is - indgredienserne er få, smagen er stor :-)

Hjemmelavet ribs sorbet is – ingredienserne er få, smagen er stor 🙂

Ribsene gøres klare, ingen snavs 🙂

Så skal de blendes til en gang frugtgrød

Imens sættes vand, sukker og glukosesukker igang på komfuret, sæt vandet til at koge stille op, og tilsat sukker og glukose, lad det varme til sukker og vand bliver sirupsagtig

Når sukker sirupen er klar, evt. kølet af, så tilsætter du din ribsgrød gennem en finmasket si, normalt kan jeg godt lide frugt i min sorbet is, men ribs og hindbærkerner, de lander altid mellem tænderne!

Så si det faste fra ribsene, og lad saften komme gennem sien, hjælp det gerne på vej, ellers tager det noget tid 😉

Hjemmelavet ribs sorbet is - Si det faste i ribsene fra, og lad saften komme gennem til sukkerlagen

Hjemmelavet ribs sorbet is – Si det faste i ribsene fra, og lad saften komme gennem til sukkerlagen

Så sætter du blandingen i køleskabet, og lader det stå til blandingen er kold

Så smider du den kolde masse i ismaskinen, lader den køre til der er omkring 10 min. tilbage af indfrysningen, her stopper du maskinen og tilsætter et ½ bæger æggehvide, ikke pisket op, bare flydende, og kører så de sidste ti minutter.

Hjemmelavet ribs sorbet is - Hæld den kolde ismasse i ismaskine

Hjemmelavet ribs sorbet is – Hæld den kolde ismasse i ismaskine

Så er isen klar til fryseren 🙂

Jeg fyldte 8 silikoneforme med ismassen, og lagde resten i en boks, til fryseren.

Så i morgen har vi de lækreste frugt sorbet is, på pind, hver is har en størrelse på en Magnum-is, ca, 90 gr.

Skønt 🙂

Hjemmelavet ribs sorbet is - Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang

Hjemmelavet ribs sorbet is – Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang

 

Her er alle billederne fra processen med den hjemmelavede sorbet is

2 Comments

  • Hvor har du købt isfomernde? 🙂

    • Hej Freja, jeg har handlet hos http://www.minsøsterskage.dk, men deres side er nede lige nu.
      Men prøv at søge efter Silikone isform på google, og vælg billeder, så er der et utal af modeller at vælge mellem

      Hilsen Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje