Category Posts Navigation

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst saft – Part 2

Posted by Lars S. Hansen

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst saft – Part 2

Så fik vi prøvet en gang til, prøvet at lave hyldeblomstsaft for anden gang – denne gang!

Den første portion må vi have misset et eller andet på, og jeg bilder mig ind, at citronskiverne enten skal presses og hældes i gryden, eller at citronerne skal skrælles, så det hvide i citronen ikke kommer med i gryden der skal stå i de 4 dage, i køleskabet.

Fru Hansen, som forresten hedder Lone, fandt en gammel bog frem, med forskellige opskrifter fra den gang vi var børn, I den var her en eller faktisk to, opskrifter på hyldeblomstsaft. Og de måtte da prøves mens det stadigvæk er muligt.

Så den nye opskrift på hyldeblomstsaft er denne,

  • 20 store klaser hyldeblomst
  • 40 gr. vinsyre
  • 3/4 kg. brun farin
  • 3/4 kg. rørsukker, eller hvid sukker
  • 2 stk. citroner, presset og med nogle få skiver i gryden
  • 1 liter kogende vand

Kog vandet, opløs sukkeret her i, lad det køle en times tid, læg de rensede hyldeblomster i gryden, samt citronerne.

Lad det stå på køl i 3 – 4 dage, husk at røre rundt i saften dagligt 4 – 5 gange.

Efter sidste dag på køl, sies blomster mm. fra gennem et viskestykke, gør det et par gange.

Så skal indholdet på flasker, jeg har indkøbt nogle med patentprop til lejligheden.

Skold flaskerne, og hæld evt. lidt Atamon i for at saften kan holde lidt længere på flaske.

 

Du kan evt. fryse den koncentrerede saft ned i en isterningbakke, og lægge isterningerne i den den friske saft når det er tid til at glas hyldeblomstsaft.

Blandingsforholdet er hos os ca. 1:5, alt efter hvor stærk og sød du kan lide saften.

OBS!
Fik du ikke sat saften koldt nok, og er den begyndt at gære list, så lad være med at smide det hele ud, som mig mig 🙁
Giv saften et opkog, så dræber du gærcellerne !

Lad saften køle ned igen, og sat den så på flasker.

God fornøjelse, har du en opskrift du vil dele, så skriv til mig i feltet herunder, tak.

5 Comments

  • […] Hjemmelavet hyldeblomstsaft Ver.1 – Rørsukker Hjemmelavet hyldeblomstsaft Ver.2 – Rørsukker og brun farin […]

  • Hvor køber man vinsyre henne. Har før brugt citronsyre med held

    • Hej Bodil, Vinsyre eller Citronsyre, jeg bruger hvad der er i skuffen.
      Ellers er det en tur i samme butik, som du handler vinsyre, der har min lokale købmand det 🙂

  • […] på Nexø Boldklubs arealer, og skolen. Her starter vi med at hente hyldeblomst til den dejlige hyldeblomstsaft vi har lavet masser af gange, men kun lige nok til, at der også kan hentes hyldebær til senere […]

  • […] var det jeg tænkte, at de må da kunne bruges til saft, lidt ligesom hyldeblomst saft, og efter en hurtig søgning på nettet, så var den hjemme, og mig og Nikoline tog et par […]

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje