Category Posts Navigation

Hjemmelavede bolsjer

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavede bolsjer

Er man lækkersulten, og gider man ikke lige tage en hyggetur i svømmehallen med ungerne, så bytter de gerne svømmeturen ud med bolsje produktion.

Hjemmelavede bolsjer er nemme at lave, kræver en smule ‘værktøj’ og ganske lidt ingredienser.

Vi har investeret i en silikone bolsjemåtte, plastikspartel, sukker termometer, diverse smags varianter på flaske, lidt farve, og så er man ellers klar til at lave hjemmelavede bolsjer selv 🙂

Nikoline Katrine, vores mindste datter, elsker alt hvad der hedder hjemmelavet, om det er i værkstedet eller køkkenet, hun er med på den værste.

Så da vi i weekenden ‘kedede’ os lidt, eller Nikoline Katrine gjorde, fik vi hevet udstyret frem til Bolsjerne.

Grundopskriften på bolsjer er super simpel,

1,5 dl vand
5 dl. sukker
1,5 dl. druesukker eller glycose (Vi har altid glycose i huset da vi tit laver Sorbet is)

Hæld sukker og glycose i gryden, miks det lidt og hæld så vandet i, fyr op under gryden, det hele skal koge op til 165 grader.

Når sukkermassen er varm nok, så skal det hele over på vores bolsjemåtte / silikonemåtte, pas på, sukkermassen er rigitig meget varm.

Lad den ligge her et øjeblik.

Hvilket bolsje skal du lave i dag ?

Vi holder en del af lakridsbolsjer, men lavede hele tre portioner denne gang, lakrids, Champagnebrus og hindbærbolsjer

Til lakridsbolsjerne skal du have fat i dette,

1 spsk. lakridspulver
2 spsk. salmiakpulver
1 ml. anis
sort farve

Miks lakrids og salmiak i en kop så det er klar til brug
Hæld blandingen over den varme bolsjemasse, og miks det godt rundt med spartel eller måtten
I med farven, til du syntes massen er sort nok
I med Anisolien, og miks sukkermassen igen

Når sukkermassen er ‘kold’ nok til at arbejde med, så begynder du at rulle sukkermassen ud til en lang bolsjestang, klip den over i to, og rul nu begge bolsjeruller samtidig så de bliver lige tykke.
Gør det nogle gange til rullerne er tynde nok efter din smag.

Så skal der klippes inden sukkermassen bliver for kold, frem med saksen, klip og drej en kvart omgang, klip igen osv., så får du de fineste hjemmelavede trekantede bolsjer.

Se mange flere gode opskrifter på Bolsjehusets hjemmeside, eller se deres fine vejledninger på Youtube.

Se hvordan Nikoline Katrines og mine bolsjer blev til: 

1 Comment

  • […] så er der heldigvis en nem løsning på dette problem, og det er at dykke ned i vores bolsjeværksted, og hente en mynte aroma […]

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Støt os med et klik på annoncen :-)

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje